top of page

Джура крокує Броварщиною


Ще навесні школярі всіх загальоосвітніх закладів Броварського району готувалися до участі у районному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура»). Але навчання в закладах освіти і всі масові заходи були скасовані у зв’язку із карантином пов’язаним із COVID-19. Адміністрацією Комунального закладу Броварської районної ради «Броварський районний центр патріотичного виховання учнівської молоді», який займається організацією гри «Сокіл» («Джура») в Броварському районі, прийнято рішення, все ж таки, провести Гру. У період карантину дистанційно було проведено етапи Гри – конкурси «Відун», «Рятівник». Інші етапи перенесено на час, коли карантин буде послаблено і на свіжому повітрі буде дозволено провести військово-спортивні заходи.

19 жовтня 2020р. в урочищі «Биківня» відбулися районні змагання із туристського орієнтування. Школярі за допомогою карти орієнтувалися в лісовому масиві. Таким чином, до заліку Гри додався ще один етап – «Пластун», який передбачає перевірку вмінь з орієнтування. У змаганнях взяли участь 13 команд із загальноосвітніх закладів району та Великодимерскої ОТГ. Більше ніж півсотні школярів змогли взяти участь у змаганнях із туристського орієнтування в заданому напрямі.

Кращими серед команд були школярі із Бобрицького НВО, Великодимерського НВО, Тарасівського НВО із Великодимерської ОТГ.

А 14 жовтня 2020р. на території Центру військово-патріотичного спортивно-стрілецького виховання «Варта Київської Русі» передбачено проведення «Ігор патріотів», куди буде включено етапи Гри «Впоряд», «Стрільба», «Метання гранати», «Саперна підготовка», і по завершенню, враховуючи результати всіх перерахованих етапів Гри, буде підведено загальний залік районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура»).


Протоколи змагання:

Інші новини
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page